KUPON TASARIMLAR

12 Şubat 2009 Perşembe

BEBEK ARABASI ALIRKEN















Bebek arabası almaya karar verdiniz , gezdikçe kafanız karıştı değil mi? Ya da hiç karışmadı birşey bilmediğiniz için aldınız bir tane eve getirdiniz, kullandıkça keşke şöyle olsaydı demeye başladınız. Karışan kafalara keşkelere son... Düşündüğünüz arabalarda hangi özellikleri aramanız gerekiyor? İkiz annesi olarak , tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Galiba maddeler halinde sıralamak işinizi kolaylaştıracaktır: Öncelikle eğer arabanız varsa ve küçük bir modelse (bizim bagajımızın küçük oluşundan dolayı sık karşılaştığımız bir sorundu) işe, beğendiğiniz arabayı mağazadan izin alarak bagaja koymayı deneyerek başlayın. Sığıyor mu veya sığdıysa seyahatlerinizde valizlere yer kalıyor mu? Tek bebeği olanlarda bu belki büyük bir sorun teşkil etmeyecektir, ama ikiz bebekleri olanlar çift araba alacaklarından çok iyi düşünmeliler. Araba bagaja sığmadıysa hiç boş yere uğraşmayın ya bebek arabasının bu modelinden vazgeçin ya da kendi arabanızı değiştirin :) Almayı düşündüğünüz arabanın arkası 180 derece yatıyor mu? Bu çok önemli: başlarda uykuya çok düşkün olacak olan ve henüz minik bedenini taşırken sırtı çok yorulan bebeğinizin hem uyumasına hem de sırtının rahat etmesine olanak vermiş olacaksınız. Ayrıca bu şekilde olunca evde onun içinde de uyutabiliyorsunuz. Böyle olunca çocuklar mobil olduğundan:) O uyurken, işiniz olan odaya götürebilirsiniz. Bu ikiz anneleri için oldukça faydalı oluyor, ikisini aynı anda uyutabilmeniz için harika bir çözüm. Diğer türlü önce birini uyutup, sonra sıradakini almanız gerekiyor, ama arabada ikisini de ileri geri sallayarak aynı anda uyutabilirsiniz. Arabanızın arkasını yatırırken arkasındaki destek nasıl, yeterince sağlam mı? Bazı arabaların arkasında destekler ya insana güven vermiyor ya da kullanılan malzeme bebeğin sırtını rahatsızz edecek türden oluyor. Bunu mutlaka önemseyin. Baktığınız bebek arabasının bebek içindeyken kapanmasına mani olacak güvenlik kilitleri yoksa, hemen geri yerine bırakın.
Alcağınız arabanın bebeğiniz büyüdüğü zaman ayağını koyabileceği bir aparatı olmalı.

Benim çok önemsediğim bir diğer özellik de arabanın kolunun çift yönlü olması. Bu durum size güneşli günlerde geliş yönüne göre sürme avantajı sağlayacağı gibi bebeğiniz huysuzluk yaptığında yüzünü çevirmenize olanak verecek, sizi görmesini ve sakinleşmesini sağlayacaktır.

Arabanın tekerlerinin, özellikle ön tekerlerinin, 360 derece dönebiliyor olmasına dikkat edin, bu arabayı rahatça sürmenizi ve döndürmenizi sağlayacaktır.

Arabanın katlanmasını tek elle yapabiliyor musunuz? Bebeğinizle tek dışarı çıkarsanız açıp kapama işini tek elinizle yapmanız gerekebilir.

Alacağınız arabanın yağmurluğu ya da sinekliği yoksa mutlaka birer tane edinin, işinizi kolaylaştıracaktır.













İkiz annelerine gelince yanyana ikiz arabaları dışardan çok güzel görünüyor, bir takım avantajları da yok değil (Tek başınıza iki çocuğu da alıp gezirmeye çıkarmanıza olanak sağlıyor), ancak sanki dezavantajları daha çok gibi geliyor bana. Bunların yanyana olanlarının pek çoğunun içi bebekken sığabilecekleri, ancak büyüyünce sıkışacakları türden. Arka arkaya olanları ise öne sen oturdun ben oturdum kavgası çıkaracaktır malesef. İnsan ikizi olacağını ilk duyduğunda bu bebek arabalarına sevgiyle bakıyor ama işin pratiği öyle değil. Çünkü bunların çoğu AVM lerdeki asansörlere sığmıyor bile (evinizinkine hiç sığmayacaktır, ancak kapalı çıkarmanız lazım). Bir de benim gibi evde içinde uyutmaya da kalkışırsanız malesef uygun olmayacaktır. Uyumayan uyumaya çalışanı rahatsız edecektir.
Arabaya (bagaja) sığma problemleri de unutulmamalı.












Chicco'nun bazı modellerinde özel aparatı sayesinde tek tek alınan iki bebek arabası ikiz bebek arabasına dönüştürülüyor. Bu annelerin isteklerine cevap verebilir. Belki başka markalar da artık buna olanak veriyordur, alacağınız yerden öğrenebilirsiniz.
Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar özelliği bir arada bulmam imkansız. Hayır değil. Piyasada o kadar çok model var ki bunların bazıları sadece üretmiş olmak ve ucuz malla piyasayı ele geçirmek mantığında. Bunlara tasarımcı eli değmediği belli oluyor. Siz bilinçli anne ve babalar olarak ne istediğinizi bilir, yola öyle çıkarsanız bu özelliklerin tamamını bir arada barındıran pek çok model olduğunu göreceksiniz ve iş yalnızca rengini seçmeye kalacak.
KOLAY GELSİN.

2 yorum:

annemoda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
burcu dedi ki...

bilgiler gerçekten çok işimize yarayacak. teşşekkürler