KUPON TASARIMLAR

24 Mart 2009 Salı

YENİ TREND: HALEP

Hadi bakalım artık Mersin ve Adana'dan Halep'e tren seferleri başladı. Yeni trend Halep. Bir süredir bu konu hakkında bilgi toplayarak sizinle paylaşmayı istiyordum. Kısmet bugüneymiş...
HANGİ GÜNLER?: Tren Mersin-Halep ve Halep-Mersin arasında haftanın iki günü çalışıyor. Tren Mersin'den Salı ve Cuma günleri saat 23:00 te hareket ediyor. Halep'ten ise Pazartesi ve Perşembe günleri saat 21:00 de kalkıyor.
YOL KAÇ SAAT?: Yol gümrük işlemleri de dahil yaklaşık 9 buçuk saat sürüyor.
TRENİN ÖZELLİKLERİ NELER?: 270 yolcu kapasiteli tren uluslararası özelliklere sahip bir tren. 5 tane klimalı pulman vagon ve bir de yemekli vagon var.
TRENİN FİYATI NE KADAR?: Bilet fiyatları Mersin'den binerseniz 18.65 Euro, Adana'dan binerseniz 15.85 Euro.
YAPMADAN DÖNMEYİN: Halep Arkeoloji Müzesi, Bimaristan (Bimarhane= Eski dönemlerin akıl ve ruh sağlığı hastanesi), Zekeriya Peygamber Camii, Halep Müzesi'ni mutlaka gezin.
Halep Kalesi'nden panaromik şehir manzarasını seyrederken kendinize naneli çay söyleyin. Kendinizi evinizde hissedin :) )
El Faraç ve Tiel Çarşılarından alışveriş yapın. Fiyatlar bize göre oldukça düşükmüş. Aynı ürünü bize oranla %80 daha ucuza aldığınız oluyormuş.
3 TL ödeyerek İstanbul'da görmeye alıştığımız Osmanlı konaklarının farklı tarzını burada gezebilirsiniz.
10 - 15 TL gibi az bir parayla Halep akşamlarında gezmek mümkün.
Mutlaka zahter çayı için.
Ve beyler mutlaka Halep'te tıraş keyfi yaşayın. Evet tıraş keyfi. Berberler son derece nostaljikmiş. Artık deneyip denememek size kalmış.

Benden anlatması. Gidenler çok memnun kalıyorlar. Tarihe, doğu kültürüne ilgi duyuyorsanız ve ucuz alışveriş yapmak istiyorsanız az miktarda para ayırarak birkaç gününüzü Halep'te geçirebilirsiniz.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

kesin karar verdim gitmeye.

Adsız dedi ki...

nerede kalıyormuş en uygun

Adsız dedi ki...

halebin bir de pilavı meşhur derler.

Adsız dedi ki...

Sürekli sabitlenmişiz Avrupa ülkelerinde tatile yapmaya, aslına Halep gibi mistik yerleri keşfetmek gerekiyor.

Bursada Moda dedi ki...

Çok güzel bilgiler...
Paylaşım için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bu yazın planı belli oldu..

Adsız dedi ki...

gerçekten sabitlenmişiz, avrupa turlarına .burnumuzun dibindeki yere hala gitmediğimizden belli.sayfanızda bir yerlerde okudum sanırım cumba bölümü.sanat tarihçisi olduğunuza göre bu tanıtımların devamını bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Gerçekten arkadaşlar o kadar çok giden var ki, hepsi çok memnun. Sonuçta bizim kültürümüz yaşıyor oralarda. Osmanlı , Selçuklu eserleriyle dolu heryer. Ben düşünüyorum, ikizlerle gidilir mi, nerede kalınır onları araştırıyorum. Bakalım umarım yapabiliriz.

Unknown dedi ki...

Bence bu konuyu biraz daha detaylandırmanız gerekmekte. Kalınacak yerler, vize gerektiriyor mu, gitmek için hangi ay daha uygun, elçilik bilgileri...vs

annemoda dedi ki...

Tarih olarak bahar aylarını öneriyorlar, diğer aylar çok sıcak oluyormuş. Kışın da tadı olmuyormuş. Kalacak yerle ilgili araştırma yapıyorum. Diğer bilgileri de edindiğimde ek yazı hazırlayacağım.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Suriye' ye tur düzenleyen turizm acentaları var. Flamingo turizmde aralarında en tecrübelileri. 1 gece 2 gündüz yapılan turun ise tahmini maliyeti $ 170. Hem tura bağımlı kalınması hemde karayoluyla gidilmesinden dolayı bence pek cezbedici değil. Suriye' nin mistik taraflarının olması, gerçekten ucuz olması gibi avantajların çokluğundan dolayı trenle seyahat etmek güzel fikir...

Adsız dedi ki...

ESKİDENDİ HALEPTE UCUZ ALIŞVERİŞ. BIRAK UCUZA ALMAYI PAHALIYA ALDIĞINI BİLE BİZİM TÜRK GÜMRÜĞÜNDEN YANİ CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISINDAN GÜMRÜKÇÜLERİMİZ İZİN VERMEYİP EL KOYUYORLAR ALIŞVERİŞ HAKKIN ANCAK YURT DIŞINDA 72 SAAT GEÇİRİRSEN OLUR DİYORLAR.AMA KARŞI TARAF SURİYE BÖYLE DEYİL SURİYE VATANDAŞI TÜRKİYEDEN NE ALIRSA ALSIN BİRŞEY DEMİYORLAR SADECE FORMALİTE İCABI 500 YADA 1000 SURİYE LİRASI YANİ 17 YADA 34 TL GİBİ BİR VERGİ TAHSİL EDİP VATANDAŞININ GETİRDİĞİ BAGAJ DOLUSU EŞYAYA İZİN VERİYORLAR.AMA DÜNYANIN HER YERİ BİRDEFA GÖRÜLMEYE DEYER. HALEP ŞAM PLMYRA GERÇEKTEN GEZİP GÖRMEĞE DEĞER MUHTEŞEM YERLER.GÖRMEYENLERE TAVSİYE EDERİM.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar dubai dışında tüm arap ülkeleri pis ben suriyeye gitmiş bi insan olarak söylüyorum döndüğümde 2 hafta yataktan kalkamadım vücudum enfeksiyon aldı.yemekleri yencek gibi değil o bile kokuyo benden tavsiye gidip pişman olmayın.