KUPON TASARIMLAR

27 Mart 2009 Cuma

HATIRLAMAKTAN ZARAR GELMEZ

ANNELERE ÇOCUKLARI İÇİN ÖNERİLER
1. Her çocuğun büyüme ve gelişmesi dikkatle izlenmelidir. Çocuğunuzun sağlık sorunu olmasa da düzenli kontrollerini ihmal etmeyin.

2. Bebeğinizin sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için ilk 6 ay sadece anne sütü verin, ek gıdalara 6. aydan sonra başlayabilirsiniz.

3. Bebeğiniz 1 yaşını bitirdiğinde difteri-tetanoz-boğmaca, çocuk felci, kızamık ve hepatit B aşıları tamamlanmış olmalıdır. Aşılarını düzenli yaptırabilmek için hemen bir sağlık kuruluşuna müracaat edin.

4. Basit ve ücretsiz bir testle, bebeğinizin zeka geriliği ihtimaline karşı önlem alabilirsiniz. Doğumdan 24-72 saat sonra topuktan iki damla kan alınarak yapılacak bir test, sizi ömür boyu sürecek bir üzüntüden kurtaracaktır.

5.Bebeğinizi kundaklamak kalça çıkığına neden olur, hiçbir zaman kundaklamayın.

6. Çocuğunuzun yanında sigara içmeyin, içilmesine asla izin vermeyin.

7. Çocuğunuz öksürüyorsa ihmal etmeden sağlık kuruluşuna başvurun.

8. Çocuğunuz ishal olursa daha fazla su ve sulu gıda verin. Anne sütüyle besleniyorsa sık sık emzirmeye devam edin.

9. İyotlu tuz herkes için gereklidir. Özellikle gebelikte kullandığınız tuzun iyotlu olmasına dikkat edin.

10. Çocuklarınıza diş fırçalamayı öğretin. 2 yaşından başlayarak dişlerini fırçalamasını sağlayın.

2 yorum:

Sagır Kedi dedi ki...

Merhaba ben geldimm:)))Blogumda hep yazarım ki bebeklerle ve küçük çocuklarla aram iyi degildir onlardan hoşlanmam ama o bebeklere ve çocuklara iyi ebeveynlik yapmayan ana-babalara nefretim sonsuzdur.Önerileri okudum hele sigara ile ilgili kısma takıldım da aklıma sinir bozucu bir olayı getirdi.Yeni dogum yapmış bir anne gögsüne taktıgı puşetindeki bebeginin suratına farkında olmadan sigara üflemişti anneye bir kafa atmak gelmişti ahh ahhh..Sigaranın abartılı derecede fazla içilmesine ve abartılı yerlerde içilmesine karşıyım!!!

annemoda dedi ki...

HOŞGELDİN :))
Ne yazık ki bu tip manzaralarla çok sık karşılaşıyoruz. O küçücük bebeğin tercihi değil ki bu. Çocuklarının yanında içenleri; bebeğini yeni dünyaya getirmiş, değişiklik olsun diye ailece hava almak için dışarı çıkmış ama bebeği kucağında sigara içenleri kınıyorum. Çocukların pek çok şeyi çevresindeki modellerden öğrendiğini unutuyoruz.