KUPON TASARIMLAR

12 Temmuz 2009 Pazar

Bebek Bezi Alırken...

Bebek bezi, anne olacağımızı duyduğumuz en fazla gözümüzün korkutulduğu konudur; 'Şimdi nasıl bir masraf bekliyor seni, hele o bezler yok mu?'. Bunu duymayan yok gibidir. Aslında sanıldığı kadar ürkütücü boytlarda değildir bu masraf ama,tabii azımsanacak bir harcama da değildir. Bundan kaçış da yoktur. Hal böyle olunca bezler konusunda bilgilenmek de fayda var.
Bezler bebeğinizin ayına ve kilosuna göre farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde farklı boylarda yapılmıştır.
1 numaralı bez- Yeni doğan:
2 ile 5 kg arası kullanıma
Bu bezler yeni doğan bebeğinizin sindirim sistemi tam olarak gelişmediğinden ve sadece sıvı ile beslendiklerinden çok sulu olan kakalarını da rahatlıkla emecek ve altının kuru kalmasını sağlayaacak şekilde tasarlanmıştır. Henüz çok hassas olan ciltlerini korumak için genellikle kremlidirler.
2 numaralı bez-Mini,Yeni Bebek:
3 ile 6 kg arası kullanıma uygundur.
Bu bezler artık biraz daha hareketli olan bebeğinizin poposunun, hem çişi hem kakayı iyice emerek uzun süre kuru kalmasını sağlamak amacına uygun tasarlanmıştır. Bebeğinizin kilo durumuna göre deneyerek bu boya geçebilirsiniz.
3 numaralı bez- Midi:
4 ile 9 kg arası kullanıma uygundur.
Yavaş yavaş olduğu yerde dönmeye de başlayan bebeğiniz artık daha da hareketlidir. Bu göz önnde bulunurularak sızmalara karşı daha emniyetlidir.
4 numaralı bez-Maxi:
7 ile 18 kg arası kullanıma uygundur.
4 numaralı bez-Maxi Plus:
9 ile 20 kg arası kullanıma uygundur.
Bu numaranın kullanım süresi çok daha uzundur. bebeğinizin aşağı yukarı 4. ya da 5. ayında geçmeye başlayacağınız bu numaralar bezi bıarakacağınız döneme kadar kullanılabilecek boydadır. Artık gece uykuları daha da uzun olan bebeğinizin gece hiç kalkmadan kuru kalmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış ve 12 saat kuruluk sağlamak amaçlanmıştır. Bebeğinizin yürümeye başladığı da unutulmamış.
5 numaralı bez- Junior:
12 ile 25 kg arası kullanıma uygundur.
Artık iyiden iyiye hareketlenip ayaklanan bebeklere, aslında artık bebek dememek gerek, çocuklara göre tasarlanmış bu bez son numaradır. Yani artık çocuğunuz tuvalet eğitimi almaya başlamalıdır. Bu konuyla ilgili yazılara daha sonra yer vereceğim.

2 yorum:

SİHİRLİEVİM dedi ki...

Evet bebek bezi oldukça hassa bir konu ancak bebek bezi alırkan bebeğinizin cinsiyetini mutlaka göz önünde bulundurun.Çünkü bazı markalar kızlara bazıları ise erkek bebeklere daha uygun.Öncelikle az ve çeiştli bez kullanın farkı anlayacaksınız.Uygun olanı kendiniz keşfedin

BİRANNE dedi ki...

ESKİDEN BEZ Mİ VARDI.ŞİMDİKİ ANNELER ÇOK ŞANSLI...