KUPON TASARIMLAR

24 Ocak 2009 Cumartesi

BILDIRCIN YUMURTASI

Annelerin hep merak ettiği şey çocuğu için yapmayı gözden kaçırdığı bir şey olup olmadığıdır; bu sebeple olsa gerek sürekli araştırırız, atladığımız birşey kalmasın diye. Bıldırcın yumurtası benim araştırmalarımda karşıma çıkan mucize bir besin; hem bebekler, çocuklar hem de biz yetişkinler için.


Bıldırcın yumurtasını tavuk yumurtası ile karşılaştırdığımızda hayret verici oranlar görüyorsunuz. Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir. Ancak 1 bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor. Nasıl; inanılır gibi değil değil mi?

Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geliyor. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanıyor, çiğ tüketilmemesi önerilyor.

Bıldırcın yumurtası;
Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
Kansızlık ve anemi tedavisinde öneriliyor.

Tüm bunların yanında ayrıca insan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir. Yüksek enerji ve protein içerir. Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.

Annelerin merak ettiği bir diğer konuda bu kadar küçük bıldırcın yumurtasından bebeklerine ne zaman yedirmeye başlayacağı, çocuklarına günde kaç tane yedireceği ... Bıldırcın yumurtasını bebeğiniz katı gıdalara geçmeye başladığından itibaren verebilirsiniz. Hatta çocuğu 5 yaşına gelmiş ama daha hiç tavuk yumurtası yedirmemiş, doktor tavsiyesi ile yalnız bıldırcın yumurtası vermiş annelerle görüştüm. Yumurtayı kayısı kıvamında pişirerek verebilirsiniz. Kaç tane yiyebileceğine gelince 36. aydan sonra günde 2 tane vermeye başlayabilirsiniz.

Ben de 38 aylık ikizlerime günde 2 tane bıldırcın yumurtası yediriyorum. Üstelik yumurtalar küçücük olduğundan yerken çok keyif alıyorlar.

Bıldırcın yumurtasını büyük marketlerden 2 ile 5 TL arası değişen fiyatlarla 12 li paketlerde alabilirsiniz. Fiyat farkı üretim çiftliğinin yaşadığınız yere mesafesinden kaynaklanıyor. Yumurtaların son kullanma tarihleri genellikle üretim tarihinden 45 gün sonra oluyor.

Durmayın çocuğunuz hala bu yumurtayla tanışmadıysa geç kalmadınız hemen tanıştırın. Tabii biz yetişkinler için de faydalarını düşünerek çocuklarınıza bu konuda eşlik etmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bıldırcın yumurtası hakkında bilgi için teşekurler