KUPON TASARIMLAR

19 Şubat 2010 Cuma

Kekik Mucizesi

Kekik son yıllarda adından sıkça söz edilen bir bitki. Billinen pek çok faydası olan kekik, baharat olarak kullanımının dışında yağ, çay ve su olarak da tüketiliyor.
Kekik Yağı:
Kekik yağı içilmemeli, haricen kullanılmalıdır. Mikropları öldürücü, bakteri ve mantar enfeksiyonlarını teavi edici özelliği vardır. Yara iyileştirici özelliği vardır.
Türkiye'de bazı bölgelerin insanları kesme şeker üzerine birkaç damla damlatarak yutarak mide rahatsızlıklarını gidermede kullanmaktadır.
Öksürüğe de iyi gelen kekik yağının bu amaçla kullanımı şu şekildedir: Öksürüğü olan kişinin ayak tabanına, özellikle parmaklarının başlangıç kısmına da gelecek şekilde masaj yapılır. Çorap giyilerek sabaha kadar kalması sağlanır. Bunu 4-5 gece uyguladığınız da gözle görülür şekilde iyileştiğini farkedeceksiniz. Bunu her yaştaki kişiye uygulamanız mümkün. Sadece  1 yaşın altındakilere
uygularken,  kullanacağınız kadarını bir miktar suyla inceltmeniz yağın yaratabileceği yanma hissini azaltacaktır.
Bu uygulamayı yaparken elinizdeki, varsa, kesiklerin yanma ihtimalini düşünerek eldiven giymeniz faydalı olacaktır.
Kekik Çayı Hazırlamak İçin;
1 tatlı kaşığı kekiği, kaynamış bir bardak suya ekleyerek üstünü kapatı ve 10 dakika kadar demlendirin. Süzdükten sonra çayınız hazır olacaktır. Bu çayı günde 2-3 kere öğün arasında veya aç karnına içebilirsiniz.
Bu çay, boğmaca, öksürük, adet düzensizlikleri, sindirim ve sinir sistemi bozukluklarına iyi gelecektir.
Kekik suyunun faydalarıysa saymakla bitmiyor. Piyasada hazır şekilde satılan kekik suları tansiyonu düzenliyor ve kolesterolü düşürüyor. Hazımsızlıkta içilmesi ve ağız-diş problemlerinde gargara yapılması sorunu gideriyor. Kan dolaşımını düzenliyor ve bağırsak parazitlerinden kurtarıyor.
Kekik suyunu pamuğa dökerek cilt temizliği de yapabilirsiniz.
Kekik suyu vücuttaki fazla suyu atması özelliği ile zayıflamaya yardımcı oluyor.
Kekik suyunu bardağın dörtte birini kekik suyu kalanını meyve suyu ya da su ile tamamlayarak içmelisiniz.
Bu suyu guatr sorunu olanlar ile hamilelerin kullanması önerilmemektedir.

Hiç yorum yok: