KUPON TASARIMLAR

30 Kasım 2009 Pazartesi

Oyuncak Alırken

Anne ve babaların en çok zorlandıkları şeylerden biridir oyuncak seçimi. Her ne kadar bu konuda pek çok yazı çıksa, uzmanlar konuşsa da yine de zordur.
Çocuğunuzun hangi oyuncakla oynama dönemine girdiğini anlamanın en iyi yolu onun ilgilerini takip etmekten geçer. Ancak içinde bulunduğu gelişim dönemi, ilgileri ve algıları seçiminize yön verecek diğer etmenlerdir. Oyuncak yalnızca zaman geçirmesi için bir araç değil, doğru gelişmesi bakımından önemli bir materyaldir.
Çocuğunuza ya da başka bir çocuğa oyuncak alırken;
0-18 ay için;
Parlak renkli oyuncaklar, diş kaşıma oyuncakları, kumaş kitaplar, çıngıraklar, müzikli dönenceler, ışıklı oyuncaklar, kumaş veya yumuşak küpler, içiçe geçen oyuncaklar, plastik banyo oyuncakları, iri parçalı legolar, renkli yumuşak toplar tercih edilebilir.
18-36 ay için;
Bloklar, legolar, yumuşak oyuncaklar, kum kovaları, kürekler, bebekler, el kuklaları, arabalar, müzik aletleri,büyükleri taklit edebilecekleri oyuncaklar, tencere tavalar tercih edilebilir.
3-6 yaş için;
Az parçalı yap bozlar, arabalar, tren setleri, müzik aletleri, kuklalar, bebekler, ev gereçleri, kitaplar, boyama kitapları, parmak boyaları, boyalar, yazı tahtaları, resim malzemeleri, bisikletler, kutulu oyunlar, kitaplar tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok: