KUPON TASARIMLAR

31 Mayıs 2009 Pazar

GÜNEŞ VE BİZ

Artık güneşin ısıtmaya başladığı bugünlerde konuyla ilgili bilgileri hatırlamakta fayda var;
Koruyucu krem sürmeden güneşe çıkmayın.
Güneş koruyucular güneşe çıkılmadan 20 dk önce sürülmelidir. Suya dayanıklı olanları dahi yüzme,terleme vs gibi aktiviteler oluyorsa iki saatte bir tekrar sürülmelidir.
Bebeklerinize ve çocuklarınıza yüksek faktörlü koruyucu kremler kullanın.
2- 3 ayını doldurmuş bebeklerinize rüzgarsız alanlarda güneş banyosu yaptırın.
Bebeklerinize yaptıracağınız ilk güneş banyosu 2 dakika olmalı, hergün 2 dakika artırarak günlük en fazla 30 dakikaya ulaşmalıdır.
Güneş banyosu sırasında fanila ve şapka giydirin.
Büyük çocuklarınızın güneşte 45 dakikadan fazla kalmamasına özen gösterin.
Çocuğunuzun aşırı güneşte kalmış olduğunun belirtileri, baş ağrısı, kusma,ateş, ciltte kızarıklık, acı ve ciltte su toplanması olarak ortaya çıkar. Bu durumda hemen doktora başvurmalısınız.
Güneş çarpmalarında çocuğunuzun cildi;
Soğuk ve nemli ise gölge bir yere götürerek bacaklarını yükseğe kaldırarak dinlendirin.
Sıcak ve kuru ve derinin rengi kırmızı bir hal almış ise soğuk su altına tutulduktan sonra serin ve gölge bir yere yatırıldıktan sonra ateşi düşürene kadar soğuk suyla ıslatılmış bir bezle soğuk kompres yapın.
Bir çok giysi UV ışınını emer veya yansıtır. Sıkı dokumalı açık renk pamuklu giysiler giyilmeli, güneş gözlüğü ve geniş siperlikli şapkalar kullanılmalıdır.
D vitamininin kemik ve diş sağlığına ve gelişimine faydalarını unutmayın.
Zararlı ışınlardan ve güneşin tehlikelerinden korunmak için çocuklarınızı saat 11.00 ile 15.00 arası güneşe çıkarmayın, çıkmayın.
UV ışınları kum, su vs. ile yansıdığından güneş şemsiyeleri ve gölgelikler güneşten tam olarak koruyamazlar.
Güneşe karşı nasıl korunmamız gerektiğini belirlemede cilt tipiniz büyük bir önem taşıyor. Güneşin zararları açısından en fazla riski, beyaz tenliler, kızıllar ve hiç bronzlaşamayan ya da güneşe çıktıkça deri yanıklarıyla sonuçlanan cilt tipleri taşıyor. Cildin rengi koyulaştıkça yanma riski de o oranda azalıyor.
Özellikle yaşlılar ile kalp ve tansiyon hastaları, çocuklar, hamileler, aşırı kilolu kişiler, kanser hastaları ile kemoterapi görenlerin güneşten korunma yöntemleri konusunda çok diikkatli olmaları gerekmektedir.
Yaz aylarında az az ve sık aralıklarla besin tüketilmesi gerekir. Bol su içilmeli, bol sebze ve meyve tüketilmelidir. En güçlü nemlendirici sudur. Su, cildiniz için de en etkili nemlendiricidir. Bu yüzden su içme alışkanlığı edinerek, günde en az iki litre su tüketmelisiniz. Alkollü ve asitli içeceklerden uzak durulmalı. Tatlı olarak daha çok sütlü ve meyveli tatlılar tüketilmelidir.
Dışarı çıkarken mutlaka şapka kullanmayı alışkanlık haline getirin.

3 yorum:

biranne dedi ki...

bebekteki keyfe bakın.tatile gidesim geldi.

TARİFHANE dedi ki...

yaz geldi zaten artık plan yapmak gerekiyor.

Adsız dedi ki...

o bebeği yerim bennnnn