KUPON TASARIMLAR

27 Mayıs 2009 Çarşamba

BOTOX YA DA BOTOKS

Botoks aslında bir bakteriden üretilen bir proteindir. Ve sanılanın aksine yalnızca kozmetik sahada değil aslında bazı rahatsızlıkların teavisinde de kullanılır. Ama biz genellikle TV de izlediğimiz ünlülerden duyarız.
Botoks kozmetik alanda kırışıklık, mimik çizgilerinin giderilmesi ve aşırı terleme şikayeti olanlarda başvurulan bir yöntem.
Günlük yaşamda yaptığımız konuşma, gülme, kaş çatma sırasında cilt altındaki küçük kasların kasılmasıyla oluşan bu çizgiler, botoksun enjekte edildiği bölgede sinirlerdeki geçişin engellenmesiyle yani bir çeşit bloke ile yok edilir.
Bu işlem yapılmadan önce lokal anestezi sağlayan krem sürülüyor ve uygulama yaklaşık 10-15 dakika alıyor. Botoksun etkisi ilaç enjekte edildikten 2 hafta sonra hissedilmeye başlıyor.
Tabiki bu uygulama ne yazık ki kalıcı düzelme sağlamıyor. 3 ile 6 ay arası işe yarıyor bu yöntem. Daha sonra tekrarlamanız halinde 8 ay ile 10 aylık sürelere kadar kalıcılık kazanabiliyor.
Botoksun yan etkisi olmamakla beraber uygulanan bölgede hafif morarma, kızarıklık, baş ağrısı ve seyrek olarak grip görülmektedir. Enjekte işleminden sonra bölge ovuşturulmamalı ve baş dik tutulmalıdır.
Gelelim maliyetine ugulanan bölgenin genişliğine göre 300 - 700 TL arası miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Lazım :)))

Meraklı dedi ki...

Yazın botoks, kışın yiyoz yatıyoz. Sonra botoks...Vücut sonra botoksu bile kabul etmiyor...

annemoda dedi ki...

Teknoloji, kozmetik bunun için yok mu zaten ;)

seçkin dedi ki...

doğallığı bozduğunu düşünüyorum ama 60 da lazım olabilir tabiki.Ancak dudaklarda çok yapay ve itici görünüyor.Sosyetede botoks yüzünden biribirne benzeyen bir çok kadın var.Kalk gidelim diyen kaşlar, yapma aynı burunlar, saçma sapan dudaklar.Bunları yaptıranlar güzel değilller zaten.Gerçekten bir güzel var.Hülya Avşar.Hem doğal hem çekici.A.Jolie'nin dudaklarında botoks var mı? Bilenler yazsın ltf.

yasemin dedi ki...

blogunda değiniz konular hem eğlendirici hem eğitici.botoks hakkındaki bilgilere teşekkürler.

Sagır Kedi dedi ki...

Ben o parayla tatile çıkarım dinlenmek nasılsa bana botox etkisi yaratır:)))