KUPON TASARIMLAR

15 Mayıs 2009 Cuma

BEBEĞİNİZ VE EK GIDALARA GEÇİŞİN İLK AŞAMASI MEYVELER

Doğduğu andan itibaren anne sütüyle beslenen bebeğinize 4. aydan itibaren yavaş yavaş ek gıdalar vermeye başlayabilirsiniz. Ek gıdalara başlamada meyveler tercih edilmelidir.Bunları püre haline getirmek için heryerde kolayca bulabileceğiniz cam rendeleri kullanın. Meyvelerden de mevsime göre elma, muz ve şeftali tercih edilen başlıca meyvelerdir.
Elma ve şeftali gibi meyvelerin suları taze olarak 1-2 tatlı kaşığı miktarından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır.
Narenciyeler asitli olduğundan çocuklarda gaz ve karın ağrısı yol açabilmektedir. Bunları verdikten sonra bebeğinizde benzeri sıkıntılar yaşarsanız ara verin. Narenciyeleri denemek için 6.ay beklenmelidir.
Bebeğinize aynı anda birkaç çeşit ek gıdaya başlamamalısınız, bu sayede alerji yapan ek gıdanın hangisi olduğunu anlamakta sorun yaşamazsınız.
Meyvelere hiçbir zaman şeker eklemeyin. Bu çocuğunuzun meyvelerin gerçek tadını öğrenmesine de yardımcı olacaktır.
Meyve pürelerine geçmeden önce meyvelerin suyunu verin. Birkaç hafta sonra ise püresine geçebilirsiniz.
Meyveleri her zaman taze olarak ve mevsiminde kullanmaya dikkat edin.
Birkaç meyve için hazırlama yöntemlerini aşağıda bulabilirsiniz;

Elma
Meyveler iyice yıkanır, kabukları soyulur ve cam rendede rendelenir. Temiz bir tel süzgeç veya tülbentle süzülerek suyu elde edilir. Önce suyu bebek alıştıktan sonra püresi yedirilir.
Muz
Çatalla veya makinede püre şekline getirilir. İstenirse, portakal veya elma suyu ile biraz sulandırılabilir.
Şeftali
Şeftali yıkanır, kaynar sudan geçirilir, kabuğu soyulur, dilimlere ayrılır, çatalla veya makinede püre şekline getirilir. Tülbentten suyu sıkılır. Su veya püre olarak yedirilir.
Portakal
Suyu sıkılarak verilir.


Bunun dışında bebeğinizin damak tadına uygun olan her meyveyi yavaş yavaş deneyebilirsiniz. Yalnız çilek için 1 yaşını beklemeyi unutmayın.
Sebzeler konusundaki bilgileri yakında yine burada bulabilirsiniz.

5 yorum:

bir anne dedi ki...

Bu kadar kısa sürede büyük başarı....evdefazlanın reklamlarını inceledim.bu satış merkezinde yok yok...tıpkı sizin blogunuz gibi..kaliteden ödün vermeyen tarzınızı tebrik ediyorum.

araştırmacı dedi ki...

blogunuza kitap satışı yapan merkezlerin reklamları da yakışır.dolu dolu olan sayfanızda herşey var.hayatın ta kendisi.birkaç aydır takip ediyorum blogunuz eğitici ve öğretici de aynı zamanda.

Serap dedi ki...

Annelik apayrı bir uğraş. Doğru bilgiye ulaşmak sizin sayesinizde daha da kolaylaşıyor. Annelerin bilgilendirilmesi çok önemli.

Adsız dedi ki...

evdefazla .com da bir pembe timberland bot var görmeye değer...bir de değerli taşlar dikkatimi çekti.

annemoda dedi ki...

Sorma Serap sahiden uzmanlık alanı...Gerekirse buradayım ;)