KUPON TASARIMLAR

28 Ekim 2009 Çarşamba

K's Kids Top Havuzlu Oyun Halısı

Çocuğunuzun arkadaşıyla veya siz ev işleriyle uğraşırken, tek başına güven içinde zaman geçirebileceği bu sevimli oyuncak bebek markette 99.90TL. Üstelik şu ara yastık hediyeli.

26 Ekim 2009 Pazartesi

Splint Nasıl Yapılır?

Çocuğunuzun kırıkla karşı karşıya olduğunu düşünüyorsanız hasarın artmaması için doktora gitmeden önce hasarın olduğ bölgeyi sabitlemeniz gerekir.
Bunun için;
1. Yaralanmış bölgenin ilk gördüğünz pozisyonunu değiştirmemeye çalışın.
2.Splint için sert ve düz bir nesne bulun, bunun için iyice katlanmış gazete ve dergiler yada kartonlar işe yarayabilir.
3.Bulacağınız sert nesne kırdık kemikten daha uzun olmalıdır.
4.Splinti (bulduğunuz nesneyi) bir örtü ya da kumaş gibi yumuşak bir şeyle sarın.
5.Splinti yaralanmış bölgeye bağlayın ya da bandaj yapın. Çok sıkı olmaması için özen gösterin.
6.Bir bezi üçgen şekilde keserek (kırık bölüm kollardaysa) omuz ve kolu saracak şekilde takıp boynundan bağlayın.

Kırık,Çıkık,Burkulma

Çocukların her an başına gelebilecek kazalar; kemik yaralanmaları. Bu konuda anne ve babaların ilk yapması gereken bu konuda bilgi sahibi olmak. Bunun için de en önemli nokta bu 3 problemi birbirine karıştırmamak. İşte ipuçları;
Burkulma:
Gerilmiş ya da yırtılmış bağa denir.
Belirtileri; şişme, ağrı, eklemde,parmakta,bilekte ya da diğer yerlerde morarma görülebilir. Burkulma esnasında ani acı veya yırtılma hissi yaşanabilir.
Yapılması gereken; burkulan yerin hareket ettirilmemesi ve esnek bir bandajla buz sarılarak yüksekçe bir yerde tutulmasıdır.
Çıkık:
Birleştiği noktada bir bağın yırtılması ile kemiğin yerinden çıkmasıdır. Genellikle omuzlar, diz kapaklarıve parmaklarda karşımıza çıkar.
Belirtileri; Çıkık oluşan yerdeki eklemde şişme, deformasyon ve ağrı görülür. Hareket ettirmeye çalışınca ağrı artar.
Yapılması gereken; Hareket etirmeye çalışılmaması ve kendi çabanızla yerine oturtmaya çalışmamanız. Bölgeyi hereket edemeyecek hale getirerek üzerine buz koyup hemen doktora gitmektir.
Kırık:
Kırılmış, parçalanmış ya da çatlamış kemiktir.
Belirtileri; şiddetli ya da orta dereceli ağrı, hareket edememe ve kırık bölgeyi kullanamamaktır.
Yapılması gereken; acilen bir doktora giderek kırığa hemen müdahele edilmesini sağlamaktır.

19 Ekim 2009 Pazartesi

BebekMarket'te Kraft Buhar Makinasında İndirim


BebekMarket her zamanki şok indirimlerinden birini Kraft Soğuk Buhar Makinasına yaptı. 75TL'den 59.90TL'ye inen ürünün fiyatı bazı internet alışveriş sitelerinde 89TL'ye kadar çıkıyor. İhtiyacı olanlar kaçırmasın.

14 Ekim 2009 Çarşamba

Domuz Gribi ve Korunma Yolları

Ankara'da Bilkent İlköğretim Okulu'nda dün rastlanan domuz gribi vakasından sonra bu yazıyı yazmak şart oldu. Aslında hastalığın bu okulda çıkması çok da şaşırtıcı değil. Öğrencilerinin tamamının gelir seviyesi yüksek olan ya da bir şekilde yurt dışı bağlantıları olan okulda görülen hastalığın da, öğrencinin yaz okulu için gittiği yurt dışı seyahatinde bulaştığı sanılıyor. Burada ilginç olan ise öğrencide sadece burun akıntısı olması. Demek ki işimiz biraz daha zor, belirtisi oldukça sıradan olan bu hastalık hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak da fayda var.

Domuz Gribi Belirtileri:
Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzerdir. Bunlar:
Ateş,
Öksürük,
Boğaz ağrısı,
Yaygın vücut ağrısı,
Baş ağrısı,
Üşüme,
Boğaz akıntısı,
Boğazda yanma,
Burun akıntısı,
Yorgunluk gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir.

Bulaşma Yolları:
Domuz gribinin mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığı düşünülmektedir. Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir.
İçme, kullanma ve havuz sularıyla bulaşma gösterilmemiştir.
Domuz gribinin tedavisi veya bu hastalıktan korunmak için doktor kontrolünde kullanılabilecek ilaçlar mevcuttur. Bu ilaçlar doktor tarafından önerilmedikçe, reçetesiz olarak kesinlikle kullanılmamalıdır.
Kişiler, belirtilerin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdırlar.
Öksürük ve hapşırma yoluyla, hasta kişinin tükürük zerrecikleri havaya yayılarak sandalye, masa gibi yüzeylere bulaşabilir. Kişi virüsün bulaştığı bir yere dokunduktan sonra ellerini ağzına, gözlerine veya burnuna sürerse virüs bulaşabilir. Bu yüzeylerde virüsün ne kadar süreyle canlı kalabileceğini etkileyen ısı, nem oranı, yüzey niteliği gibi pek çok faktör söz konusudur. Hasta kişinin temasının olduğu bu yüzeylere dokunulmamalı, herhangi bir sebeple dokunulduysa eller yıkanmalıdır.
Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin (masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgahı, oyuncaklar vb) günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesi yeterlidir. Günlük kullandığımız temizlik maddeleri dışında klor, hidrojen peroksit, iyotlu antiseptikler ve alkol gibi bazı kimyasal maddeler de etkilidir.Hastalara ait çarşaf, çamaşır, havlu ve kap kacağın ayrı olarak yıkanmasına gerek yoktur. Ancak, bu eşyalar yıkanmadan başkası tarafından kullanılmamalıdır. Bu çarşaflar mümkün olduğunca elle temas edilmeden taşınmalı ve yıkanmalıdır. Hastanın çarşafları, çamaşırları değiştirildikten sonra eller mutlaka sabunlu suyla yıkanmalıdır. Hastaya ait kap kacak ya bulaşık makinesinde ya da elde deterjan kullanılarak yıkanmalıdır.

Korunma Yolları
Öksürme ve hapşırma sırasında ağzınızı ve burnunuzu bir mendil ile kapatınız. Mendilinizi kullandıktan sonra çöp sepetine atınız.
Öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerinizi bol sabun ve suyla yıkayınız. Alkol içeren el yıkama antiseptikleri de etkilidir.
Kirli ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayınız.
Domuz gribine yakalanırsanız, belirtilerin başlamasından 7 gün sonrasına ya da belirtilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde istirahat ediniz.
Hastalığın bulaşmaması için çevrenizdeki kişilerden uzak durunuz.

Ellerinizi 15-20 saniye süreyle su ve sabunla yıkamalısınız. Su ve sabuna ulaşamadığınız yerlerde alkol içeren el antiseptikleri kullanabilirsiniz.
Bulunduğunuz mekanı sık sık havalandırınız.

Erişkinlerde acil müdahale gerektiren belirtiler ;
Zor nefes almak veya nefes darlığı
Bilinç bulanıklığı
Sık ve uzun süreli kusma
Çocuklardaki acil müdahale gerektiren belirtiler ;
Hızlı veya zor nefes alma
Vücutta solgunluk ya da morarma
Beslenememe
Uyarılara cevapta azalma ve uykuya meyil
Huzursuzluk
Ateşle beraber döküntü görülmesi

2 Ekim 2009 Cuma

Annemoda ve L'Oréal İşbirliği İle Yaptığımız III.Kampanyamızın Kazananları Belli Oldu

III:L’Oréal Kampanyamız Sonucunda Kazanan Talihlilerimiz Belli Oldu.
İsimleri, katılımcılarımızın genel talebi bu yönde olduğundan, kişisel bilgilerinin açıklanmaması için her zamanki gibi, rumuzlar kullanılmıştır.Kazanan okurlarımıza bilgi mailleri ulaştırılmıştır.
Talihlilerimizin listesi aşağıdadır:
DERMATOLOG İLE GÖRÜŞME KAZANANLAR:
1.Rumuz IŞIK, KARABÜK
2.Rumuz NAZ ,ESKİŞEHİR
3.Rumuz ÖZKUL ,SİİRT
4.Rumuz SAATÇİ, KONYA
5.Rumuz SAĞLIK, SİVAS

L’OREAL YENİ REVITALIFT KAZANANLAR:
1.Rumuz MESKEN; BURSA
2.Rumuz PTT, KOCAELİ
3.Rumuz HİCRAN; ÇANAKKALE
4.Rumuz ZÜMRÜT, İSTANBUL
5.Rumuz YENİ, ANKARA
6.Rumuz ÇAMLIK, ANKARA
7.Rumuz BEYAZEVLER, ADANA
8.Rumuz DİLTEMİZ, MALATYA
9.Rumuz GEZEGEN, ANKARA
10. Rumuz KIRMA, DENİZLİ
11. Rumuz GÖKYÜZÜ, İSTANBUL
12. Rumuz KÖŞK, İSTANBUL

Kampanyamıza katılan ve yoğun ilgi gösteren okurlarımıza ve kampanyaları için adreslerimizi (http://annemoda.blogspot.com, http://sosyetikpazar.blogspot.com, http://tarifhane.blogspot.com )tercih eden L'Oréal firmasına teşekkürler. Kısa zamanda yeni kampanyalarda görüşmek üzere...