KUPON TASARIMLAR

17 Haziran 2009 Çarşamba

SICAKLAR GELDİ BEBEKLERDE PİŞİĞE DİKKAT!

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber yaz günlerinde, sıcaklar yetişkinler, çocuklar özellikle de yaşlılar ve bebekleri de etkiliyor. Sıcaklığın artmasıyla, çocuklar ve bebekler aşırı terleme sonucunda isilik sıkıntısıyla karşılaşmaya başlayabiliyor.
İsilik, sıcak havanın ve terlemenin etkisiyle, derideki ter bezi kanallarının tıkanması sonucu oluşan kaşıntı ve iğnelenme hissi veren döküntüler olarak tanımlanıyor.

Bebeklerin ciltlerinin hassas olması, hava sıcaklıklarının artması, bebek ve çocukların gereğinden kalın giydirilmesi isiliğe sebep oluyor. Bazı durumlardaysa hava sıcaklığının aşırı olmasından dolayı neredeyse çıplak gezdirdiğiniz bebeğinizde dahi isilikle karşılaşılıyor.

Genelde birkaç gün içinde kaybolan isilik bulaşıcı değildir, bu konuda endişelenmeyin. Çocuğunuzda islik sorunu yaşanma ihtimalini basit önlemlerle en aza indirebilirsiniz:

1-Bebeğinizi gereğinden fazla giydirmeyin.

2-Bebeğinizi her gün yıkayın.

3-Bebeğinizi sıcak ortamlarda çok fazla bulundurmayın.

4-Bebeğinizin terli kalmasını engelleyin. Terini emecek kıyafetler giydirin.

5- Bebeğinizin altını sık sık değiştirin.

Bunlara rağmen isilik probleminiz devam edebilir, bu durumda mutlaka doktora danışın. Doktorun yazacağı iyileştirici ve kaşıntı giderici merhemler kısa süre sonra çocuğunuzu rahatlatacaktır.

İSİLİK NERELERDE GÖRÜLÜR?

İsilik çocuğunuzun özellikle boyun altı, eklem yerlerinin aralarda kalan kısımları ve bacaklarının arasında görülür. Saç diplerinde ve diğer bölgelerinde de rastlamak mümkündür.

Hiç yorum yok: