KUPON TASARIMLAR

26 Nisan 2009 Pazar

ANNELER KERVANINA BİRİ DAHA GELİYOR; DEFNE JOY FOSTER

Televizyonların çılgın sunucusu, sevilen oyuncusu Defne Joy Foster da anne olmak için gün sayanlardan. 7 aylık hamile olan oyuncu Haziran ayında anne olacakmış. Erkek bebek bekleyen Foster hangi ara evlendi de anneliğe hazırlanıyor anlayamadık.
Assos'ta eşiyle JoyInn adlı butik otel işleten ve artık orada yaşayan Defne doğumu da orada ebelerle yapacakmış. Hadi bakalım hayırlısı. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün. Eminim çok neşeli bir anne olacak.


25 Nisan 2009 Cumartesi

ANNE SÜTÜ DAYANMA SÜRESİ

Maalesef çalışan anneler doğumdan sonra ücretsiz izne ayrılmadıysa, yasal izinleri bittikten sonra tekrar iş hayatına döneceğinden bebeklerinin beslenme sorunu başlayacaktır. Bu noktada devreye süt sağma makinaları giriyor. Bu makinalarla sağdığınız sütün, uygun saklama poşetleri içinde ne kadar süre besin değerini yitirmeyeceğini biliyor musunuz?
İşte yanıtı;
-Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat saklayabilirsiniz.
-Dondurulmuş sütü erittikten sonra buzdolabında 24 saat (+1 ile +4 oC arasında) saklayabilirsiniz.
-Buzlukta (-7 ile -2 oC arasında) 3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
-Derin dondurucuda (-18 oC’nin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

21 Nisan 2009 Salı

BEBEK TAŞIMA YÖNTEMLERİ

Kangurular, minik bebeğinizi taşımak için oldukça konforlu bir alternatif. Belli kiloya kadar kapasiteleri olan kangurular özellikle 2 çocuğu olan annelere büyük çocuklarıyla da yakından ilgilenme olanağı veriyor. Ayrıca yeni doğmuş bebeğinizin size çok yakın olmasından, kokunuzu almasından, kalp atışınızı duymasından dolayı kendini güvende hissetmesini sağlıyor. Pek çok şık alternatifi hemen her bebek mağazasında bulabileceğiniz gibi sanal alış veriş mağazalarında da bulabilirsiniz.

16 Nisan 2009 Perşembe

HAMİLE MAYOLARI











Modacılar hamileleri yine unutmamış. Bu modellerden de anlaşılacağı gibi hamile olmak yaşam tarzınızda değişiklik yapmanızı gerektirmiyor. Herşey yolunda gidiyor ve doktorunuz aksini söylemiyorsa, bu yaz hamileler için özel tasarlanmış bir mayo alarak plajlardaki yerinizi alabilirsiniz.

GOOGLE' DA MİMAR SİNAN JESTİ

Google'dan Mimar Sinan jesti

HABER KAYNAĞI : hurriyet.com.tr
15 Nisan 2009

Herkes unutur Google unutmaz: İşte internet devinin bu özel gün için hazırladığı özel logosu...
Üzerinde en çok konuşulan logolar, her zaman için internet devi Google'ın özel logoları olmuştur. Google Türkiye, şimdi de büyük Türk mimarı Mimar Sinan'ın doğum gününü kutluyor.
Hazırlanan özel logoda Mimar Sinan'ın eserlerine yer verilmiş. Logonun üzerine tıklandığında ise "Mimar Sinan" aramasının sonuçlarına ulaşılabiliyor.
15 Nisan 1489 tarihinde doğan Mimar Sinan, başta Süleymaniye Camii olmak üzere yüzlerce dev esere imzasını atmıştı. Biz de bu vesileyle ünlü Türk mimarının doğum gününü kutluyoruz. Google'a da, bu özel günü bizlere hatırlattığı için teşekkür etmeyi borç biliyoruz...

13 Nisan 2009 Pazartesi

EMZİREN ANNELERE ÖNERİLER


Sütün ana maddesinin su olduğunu unutmayarak bol bol su için ya da meyve suyu, süt için. İkiz annelerinin sıvı miktarını daha da artırması gerekiyor unutmayın.

Halk arasında söylenenlere göre bulgur, helva, komposto sütü artırıyor, bunlardan tüketin.

Meyve çayları için, faydasını hem sütünüzü artırdığı için hem sizi zinde tuttuğu için göreceksiniz.

Uykunuza dikkat edin, dinlenmeye çalışın. Yorgunluk da sütünüzün azalmasına sebep olacaktır.

Stresten uzak durun, stres ve üzüntü sütünüzün kesilmesine dahi neden olabilir.

Çay, kahve,kolayı olabildiğince az için. Günlük kafein miktarı 400 mg ı geçtiği zaman bebeğinizde belirtileri görülmeye başlanır.Bunların içeriğindeki maddeler sütle bebeğinize geçeceğinden mümkünse içmemelisiniz, Eğer içmeden duramıyorsanız ya eskiye nazaran daha açık içmeli ya da içtiğiniz su miktarını artırarak zararlarını azaltmalısınız. Ancak unutmayın bu önlemler zararını tamamen ortadan kaldırmayacaktır. Aşağıdaki listede içeceklerdeki kafein miktarları yer almaktadır.

Sigara ve alkol için uyarı artık gereksiz sanırım, hepimiz zararlarını biliyoruz.

Taze meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeli posalı gıdalara öğünlerinizde yer vermelisiniz.

Doğumdan hemen sonra zayıflama diyetlerine başlamamalısınız. Unutmayın ki bebeğinizin doğru beslenmesi hala sizin elinizde. Sizin yedikleriniz sütün kalitesini belirliyorken, aklınıza estiği gibi diyet yapmak en büyük yanlış olur. Emzirirken günlük ihtiyacınızdan 500 kalori daha fazla almalısınız.

Protein ihtiyacınızı karşılamak için kuru baklagiller, et , tavuk ve balık mönülerinizde yer almalıdır.
Her emzirmede, bir önceki beslenmede en son verilmiş memeden başlanmalıdır.
Bebeğin emme gücüne bağlı olmakla birlikte her emzirme yaklaşık 20 dakika sürmelidir. Unutmayın bebek emdikçe sütünüz artacaktır.

Kahve -Filtre 1 fincan 350 mg
Espresso Tek 100 mg
Cappuccino Tek 100 mg
Nescafe vb 1 fincan 57 mg
Kafeinsiz kahve 1 fincan 5 mg
Demlenmiş çay 1 bardak 20 - 110 mg
Ice tea Büyük fincan 70 mg
Poşet çay 1 fincan 30 mg
Cola 1 kutu 3 0 -56 mg
Diet cola 1 kutu 38 - 45 mg
Sprite ve 7-Up 1 kutu 0 mg
Çikolata 50gr 10 - 50 mg
Kakao 250 ml fincan 4 mg
Ağrı kesiciler 1 30 mg ve üzeri

10 Nisan 2009 Cuma

EMZİRME YASTIKLARI

Emzirme yastıkları doğumdan önce mutlaka almanız gerekenlerden. Bebeğiniz küçükken rahatlıkla emzirirken biraz büyüyüp, kilo alıp ağırlaşmaya başlayınca anne için de bebek için de bu iş zor olmaya başlayacaktır. Bir de neredeyse saat başı emdiklerini düşününce.
Bu yastıklar ikiz anneleri için de büyük kolaylık sunuyor. Yukarıdaki gibi ikizler için özel tasarlanmış bu yastıklar, aynı anda iki bebeği de tutamayacak olan ikiz annelerine işte bu konforu sağlıyor.

Bu yastıklar doğru tutuşu sağladıklarından ve ergonomik tasarlandığından bebek için çok büyük rahatlık. Karnı doyduktan sonra uyumaya da devam edebilir, burada.


Emzirme yastıklarının büyük kısmı annenin sırt rahatlığı da düşünülerek tasarlanmış. Kollarınızdan bebeğin ağırlığının yükünü alan bu yastıklar dinlenmenize olanak sağlıyor.


8 Nisan 2009 Çarşamba

AND THE OSCAR COMES TO ME !


Veee artık ödülümüz de var.... Bana ödül veren (linkini tam vermek istiyorum) http://bursadamoda.blogspot.com/ a teşekkürler.
Gelelim kurallara;
1- Ödülü verenin linkini yayımlamak.
2- Ödülü verdiğin kişilere mutlaka haber vermek.
3- Bu ödülü verdiğin blog sahibinin linkini vermek.
4- Gördüğünüz resmi eklemek.
Ben de http://gezegen.turkblog.com ve http://annelerlehayatadair.blogspot.com a gönderiyorum ödülleri ve başarılar diliyorum...

5 Nisan 2009 Pazar

KOLYE YAPALIM

Evde kendi kendine takı yapmayı deneyenler yukarıdaki kolyenin zor bir tarafı olmadığını hemen anlamışlardır. Tek gereken çeşit çeşit boncuk, kopan kolyelerinizin boncuklarıyla bile yapabilirsiniz. Takı malzemeleri satan bir yerden kolye ve küpe için gereken malzemeleri aldıktan sonra gerisi ipe dizmeye kalıyor. Bence çok şık. Her renk kıyafete çok yakışır ama siyah ve beyazla kendisini daha çok göstereceğini düşünüyorum. Ama herkes kendi rengini seçebileceğinden, istediği renge ağırlık da verebilir.

3 Nisan 2009 Cuma

KAÇINILMAZ SON: MİMLENMİŞİM...

Eğer blog hayatına girdiysen herkesin başına gelen mutlaka senin de başına bir gün gelecektir, geldi de...MİMLENDİM...Enselendik yani. Burda kendi halimde takılıyordum ama Merbe rahat vermemiş bana. Ben kendi halinde kimseye karışmadan yazıyordum yazıları ama çılgın Merbe yapacağını yaptı, konu da süper aslında...Ama konudan önce MİM nedir, biraz ondan söz edelim.
Benim hayranlarım ;) bilmez şimdi mimin ne olduğunu...MİM çılgının biri bir konuda yazı yazar. Sonra ben bununla birilerini dar'a sokayım, seni mimledim diyeyim aynı konudaki fikirlerini o da yazsın der (zoraki forum). Bloğunda duyurur; falanca, falanca, falanca ben de sizi mimledim...Bkz: http://merbe.wordpress.com/
(Reklam ücretsiz Merbe)...Anlayacağınız biri Merbe'yi köşeye sıkıştırmış o da intikamını benden almış. Eh artık biz de sanal alemde geçerli sanal alem kurallarına uyarak, Türkan Sultan kurallarını kenara bırakarak, bir blog sahibine yaraşır şekilde görevimizi ifa edeceğiz ve ağır abilikten çıkacağız biraz.Merbecim öptüm seni...
Konumuza gelelim:
Erkek/kadın olsaydın, yapacağın/yapmayacağın 5 şey…

ERKEK OLSAYDIM YAPACAKLARIM;
1. Futbolcu ya da basketbolcu olmak için 6 yaşındayken bir spor okuluna yazılır, büyüyünce :) kendimi iyi bir takıma transfer ettirir sonra herşeye sahip olabileceğimi sanar, spor bir araba alır, ne kadar manken varsa onlarla gece hayatına akardım (maçlar olmadığı zaman). Sonra bunlardan akıllı olan, evlenince evinin hanımı olabilecek, peşpeşe çocuk doğurup geçmişteki zaman kaybını (çok gezdim geç evlendim ya yaş da geçti haliyle hemen baba olmak lazım) kapatabilecek biriyle (bkz. İbrahim KUTLUAY, Demet KUTLUAY ) hemen evlenir hayatımı düzene sokardım...
2. Kesinlikle ralliye katılırdım izleyici olarak değil pilot olarak...
3. Haftada bir gün arkadaşlarda toplanır anlamsız bir şekilde maç izler, play station oynar, çatlayana kadar bira içerdim...
4. Kendime doğan görünümlü bir şahin alır, camlarını filmle kaplatır, lastiklerini yarış arabası lastiği gibi yapar, egzosunu patlatır, İbo'dan bir parça bulur (şarkı adı veremiyorum, hiç dinlemem çünkü artık hayal edin birşeyler), sesini sonuna kadar açar, bunu yaparken de acayip havalı bir tip, yerli Brad Pitt'mişim, tüm kızlar benimmiş gibi trafikte seyrederdim (mümkünse 30 km hızla). Bu arada bunu yapanların ne mantıkla yaptıklarını analiz etmeye çalışırdım (içinden çıkabilirsem tabii)...
5. Sabahlara kadar içer içer, sonra kimseyi takmadan sokaklarda nara ata ata gezerdim. Sonra susmamı söyleyen kişiye de bağırarak sumasını söylerdim (Erkek oldum ya artık anlayışsızım o bakımdan)...

ERKEK OLSAYDIM NELER YAPMAZDIM;
1. O korkunç portföylerden hayatta kullanmazdım. (bkz. Avrupa Yakası, Burhan Abi)
2. Erkek olmanın avantajını kullanarak, dara düştüğüm yerde arabayı kenara çekerek, kimsenin beni görmediğini sanarak ki mutlaka bir gören oluyor, tuvalet ihtiyacımı gidermezdim (bana yakışan ağırbaşlılıkla anlatmaya çalıştım :))))
3. Sadece sağ kulağıma küpe takmazdım ;)
4. Otururken sırf diz yeri iz yapmasın diye kumaş pantalonumu iki karış yukarı çekerek komik duruma düşmezdim.
5. Anlamadığım konularda boş boş konuşmazdım.

Şimdi sıra benim kurbanlarımı seçmekte; ben de Sağırkedi, Elçininyeri ve Pırıltılı cadıyı mimliyorum.

DENİZ AKKAYA,HAKKINDAN GELDİĞİ JİPİ VE NAYLON ÇİZMELERİ

Deniz Akkaya bir jipin daha hakkından gelmiş. Eh ne de olsa biri gider biri gelir. Bunu pembe naylon çizmeleriyle başarmış. Yoksa bu çizmeler mi kazaya sebebiyet verdi?
Yakışmış mı yakışmamış mı anlamadım. Enteresan olmuş. Ama galiba beğenmedim. Belki de balığa gidiyor, ne dersiniz?


Bu yıl bunlardan edinmek için cesaret edemediyseniz gelecek yıla inşalllah...
Etiketleri 50 ile 200 TL arasında değişen markaları mevcut idi. T box'tan tutun Lacoste'a
kadar bulabilirsiniz.

2 Nisan 2009 Perşembe

KARADENİZLİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ VE HER ZAMANKİ ENGİN ANLAYIŞLARINA SIĞINIYORUZ

BU ANNE ÖRDEĞİN LAZ OLDUĞUNU İDDİA EDEN MAİLLER ALIYORUM PAYLAŞMADAN YAPAMAYACAĞIM.
NE DE OLSA ANNE, BİR UMUT ARANIYOR. ÇOK ŞEKER...

1 Nisan 2009 Çarşamba

BASINDA 1 NİSAN

BASINDA YER ALAN EN İYİ 10 ŞAKA BUNLARMIŞ:

* İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin 1957’deki "Panorama"da, aşırı ılık geçen kış ve spagettilere saldıran böceklerin ortadan kalkması sayesinde, İsviçreli köylülerin ağaçlarından görülmemiş spagetti rekoltesi elde ettiği bildirildi. Bunun üzerine binlerce İngiliz telefona sarılarak, evlerinde nasıl spagetti yetiştirebileceklerini sordu.
* Amerikan Sport Illustrated dergisi, 1985’te, beyzbol topuna saatte 270 km hızla vuran ve New York Mets takımına transfer olacak Sidd Finch adlı hayali oyuncunun haberini yazdı. Makalede, oyuncunun bu yeteneğini bir Tibet manastırında idman yaparak elde ettiği yazıldı.
* 1962’de İsveç’in siyah beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına 1 Nisanda çıkan bir teknisyen, yeni ve çok basit bir teknoloji sayesinde izleyicilere renkli televizyon izleyebilecekleri müjdesi verdi. Bu yöntem ekranın önüne bir naylon kadın çorabı germekti ve yüz binlerce kişi bu öneriyi gerçekten denedi.
* 1996’de Amerikan fast food zinciri Taco Bell’in, Amerikan bağımsızlık tarihinin sembolü olan ve Philadelphia’da bulunan özgürlük çanını satın aldığını ve federal hükümetin çanın adını Taco özgürlük çanı olarak değiştirdiğini açıklaması, halka arasında infial yarattı.
* 1977’de İngiliz The Guardian gazetesi, Hint Okyanusundaki hayali San Seriffe ada cumhuriyetinin 10. kuruluş yıldönümünü kutlamak için 7 sayfalık ek çıkardı. Ekte cumhuriyeti oluşturan "Yukarı Kasa" ve "Aşağı Kasa" adalarının kültür ve coğrafyası ayrıntılarıyla anlatıldı.
* 1992’de sol eğilimli NPR (ulusal halk) radyosu, Richard Nixon’ın "Kötü bir şey yapmadım ve bir kez daha kötü bir şey yapmayacağım" sloganıyla başkanlık seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Nixon’ın sesini taklit eden kişi çok başarılı bulundu.
* 1998’de "Bilim ve Akıl için Yeni Meksikalılar", Alabama eyaletinin, Pi sayısını "İncil’den bir anlam katmak" amacıyla 3,0 olarak değiştirdiğini belirten açıklama yayınlamıştı.
* Yine 1998’de fast food zinciri Burger King, USA Today gazetesine verdiği tam sayfa ilanla, ünlü "Whopper" hamburgeri yerine solak 32 milyon Amerikalı için "Solaklar için Whopper" ürününü çıkaracağını açıklamış, ardından yeni hamburger için yüz binlerce başvuru aldığını bildirmişti.
* 1995’te Discover dergisi, Aprile Pazzo isimli bir biyoloğun Antarktika’da kafası yassı kemiklerden oluşan ve penguenleri yakalamak için buzu büyük bir hızla ısıtan yeni bir tür hayvan türü keşfetiğini açıklamıştı.
* 1976’da da İngiliz gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan 09.47’de Plüton Jüpiter’in arkasında geçerken sıradışı bir olay meydana geleceğini, gezegenlerin bu dizilişinin Dünya’nın çekim gücünü azaltacağını söylemişti. Tam bu anda sıçrayanların havada uçma hissini duyumsayacaklarını söyleyen Moore’un bu açıklaması binlerce kişi tarafından uygulanmıştı.

NİSAN BİRRRR

Bugün herkes dikkAtli olsun. Her an şakalanabilirsiniz. İşte 1 Nisanın tarihi:
Her ne kadar Roma İmparatoru Julius Caesar (Sezar) milattan önce 46 yılında takvimin başlangıcını Ocak ayı olarak ilan ettiyse de, 16. yüzyılın ortalarına kadar Avrupa'da yeni yıl geleneksel olarak, bahar aylarının başlangıç tarihi olarak da kabul edilen, Mart ayının 25'inde başlardı. 1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles, takvimi değiştirerek yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. O zamanki iletişim şartlarında bazı insanların bundan haberi olmadı, bazıları ise bu kararı protesto etmek amacıyla eski adetlerine devam ettiler. l Nisan'da partiler düzenlediler, birbirlerine hediyeler verdiler. Diğerleri ise bunları Nisan aptalları olarak nitelendirip bu güne 'Bütün Aptalların Günü' adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak bir partiye davet ettiler, gerçek olması mümkün olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra takvimin ayları yerine oturup, Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar l Nisan gününü kendi kültürlerinin bir parçası olarak görmeye başladılar. Adeti gittikçe süsleyerek, zenginleştirerek ve yaygınlaştırarak devam ettirdiler. Bu adetin İngiltere'ye ulaşması yaklaşık iki yüzyıl sürdü, oradan da Amerika'ya ve bütün dünyaya yayıldı.
l Nisan şakalarının sembolünün 'Nisan Balığı' olmasının nedeni ise Mart ayının sonlarına doğru, Güneş'in Balık Burcu'nu terk ediyor olmasıdır.

SANAT ZAMANI