KUPON TASARIMLAR

14 Şubat 2009 Cumartesi

İKİZ BEBEK ODALARINA ÇÖZÜMLER

İkiz bebek bekleyen anne babalar araştırmaya başladılarsa bilirler ki onlar için özel tasarlanmış odalar maalesef yok. Genel mantık alırsın bir takım, yanına da ilave bir yatak, tamam sorun çözülür, al sana ikiz odası. Bu durumu kurtarmak adına kabul edilebilir bir öneri. Zaten alternatif de yok. Oysa ikiz odalarında tek çocuktan farklı olarak ihtiyaç olan yalnızca ilave bir yatak değil. Mevcut gardroplar yalnız bir bebeğe göre tasarlandığından ikiz bebeklere bir süre sonra yetmez hale gelmeye başlıyor. Normal bebek odası dolaplarından mutlaka biraz daha büyük olması gerekiyor. Aynı şey şifonyerler için de geçerli. Onlar da yetersiz kalıyor.
Durum böyleyken her aile kendi çözümünü üretmeye başlıyor. Biz bebekler doğduğu andan 2 yaşını bitirene kadar yatak tercihimizi park yataklardan yana kullandık. Üstelik uzun süre dönemedikleri için her ikisini birkaç ay aynı yatakta yatırdık.Bir çocuk odası takımından dolap ve şifonyerlerini aldık, ancak yatak olarak park yatak tercih ettik. Nedenlerine gelince, park yataklar rahatlıkla katlanabilir ve taşınabilir olduğundan gün içinde istediğim yere götürebiliyordum, gerek ev içinde gerekse ev dışında. Hatta tatile giderken bile çok pratik oluyor. Bu yataklar 36 aya kadar kullanılabildiğinden bebeğiniz biraz büyüdükten sonra içinde oyun oynayacağı bir alan olarak kullanmaya başlıyorsunuz. Üstelik her tarafı çok yumuşak olduğundan düşüp canını yakma ihtimali de olmuyor.
Bu yataklar için uygun ölçülerde; özel olarak üretilmiş ortopedik bebek yatakları da mevcut. Park yatakların içinden çıkan bir aparatla ara kat oluşturuyorsunuz ve bu ortopedik yatakları bu ara kata yerleştiriyorsunuz. Böylece henüz dönmeyi, tırmanmayı bilmeyen bebeğiniz nasılsa düşemeyeceği için size kullanım kolaylığı sağlanmış oluyor. Fotoğrafta da bu ara kat rahatlıkla görülüyor.



Bu yatakların altına istenirse içinden çıkan parçalar takılarak, yatak beşik gibi sallanabilir hale getiriliyor. Bu özelliğiyle bebeğiniz uykuya rahat geçiyor. Bu parça fotoğrafta açıkça görülüyor.




Yine de tercihini oda takımından yana kullanmak isteyenler için, bulduğum bir kaç fotoğrafı eklemek istedim.

















Yukardaki yatağın içindeki aparat da farklı bir çözüm olabilir.
Bu arada park yatakları ikizlerimiz 36 ayı çoktan geçirmiş olduğu halde halen saklıyoruz çünkü seyahatlerimizde ve ev dışında kaldığımızda çözüm olmaya devam ediyorlar.
Umarım bu yazı kara vermenize yardımcı olur. İyi alış verişler :)

Hiç yorum yok: